Cinema Digitaal heeft zich gedurende de looptijd van het project ook ingezet om haar deelnemers op diverse terreinen te bedienen van kennis die raakt aan de digitalisering.

Bijeenkomst filmtheater in het digitale tijdperk 

Op 16 september 2011 werd de ‘Dag van het filmtheater in het digitale tijdperk’ georganiseerd in Lantaren/Venster in Rotterdam. 130 afgevaardigden van filmtheaters hebben deze door Cinema Digitaal (in samenwerking met de NVB) georganiseerde dag bezocht. Met grote belangstelling is geluisterd naar inspirerende sprekers die hun visie over het filmtheater in het digitale tijdperk met het publiek deelden. Diverse sprekers uit binnen en buitenland behandelde een palet van thema´s die raken met de digitalisering van de filmtheaters. Zo zijn de mogelijkheden van social media besproken, is de toekomst van filmdistributie aan de orde gekomen en werd de impact van veranderende bedrijfsprocessen in een organisatie behandeld. Ook zijn diverse succesvolle praktijkvoorbeelden toegelicht door een Art-house exploitant uit Engeland die al vele jaren ervaring heeft in de exploitatie van digitale theaters. Iedere spreker had speciale aandacht voor nieuwe mogelijkheden voor de Nederlandse Film in een digitaal tijdperk en hoe bezoek juist voor de Nederlandse Film kan worden gestimuleerd vanuit de theaters.

Techniek

In mei 2012 organiseerde Cinema Digitaal in samenwerking met Arts Alliance Media een technische training voor operateurs in Cinemec Ede. Door middel van colleges en demonstraties namen deelnemers kennis van operationele bediening en onderhoudsvaardigheden van de digitale apparatuur. Tevens werden de cursisten wegwijs gemaakt in de Theatermanagement software. De training telde 105 deelnemers vanuit het hele land. 

Barco

Barco, een van de leveranciers van projectie apparatuur biedt, in opdracht van Cinema Digitaal, een technische cursus aan die speciaal is samengesteld voor de Nederlandse markt. 70% van de deelnemers van Cinema Digitaal heeft gekozen voor een projector van dit merk.

In de training staat het bedienen van een Barco Digitale Cinema projector centraal. Operateurs kunnen in de cursus leren  hoe de filters te verwisselen, hoe om te gaan met storingen en er kan worden geoefend met het op de juiste manier verwisselen van een lamp. 

DIGI-Training plus 

In augustus 2012 organiseerde Media Salles in samenwerking met EYE, NVB, NVF en Cinema Digitaal DigiTraining Plus. De training was toegankelijk voor bioscoopexploitanten en distributeurs uit alle landen in Europa en behandelde alle aspecten van de digitalisering.

Optimaal Digitaal 

In oktober 2012 werd tijdens het Nederlands Filmfestival een speciaal seminar georganiseerd die als focus had te onderzoeken hoe er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de hoogwaardige digitale infrastructuur met als doel het aantal bioscoopbezoekers in Nederland te vergroten. Aan de hand van uitdagende stellingen en ondeugende ideeën werden producenten, distributeurs en exploitanten uitgedaagd mee te denken over de vraag hoe de industrie kan groeien naar 35 miljoen bioscoopbezoekers. 

 

Contact

Cinema Digitaal

Krijn Taconiskade 278

1087 HW Amsterdam

 

Voor vragen of meer informatie kunt u een e-mail sturen:

info@cinemadigitaal.nl

Direct naar:

Login